Blog

Dagoberto Rodríguez presenta Guerra interior.

El Centro Atlántico de Arte Moderno presenta l’exposició ‘Guerra interior’ de l’artista cubà Dagoberto Rodríguez, un projecte comissariat per l’especialista xilena Andrea Pacheco González.

La mostra està oberta al públic del 12 de juny al 8 de novembre de 2020 a la seu principal del CAAM, en l’horari habitual del centre, de dimarts a dissabte, de 10 a 21 hores, i diumenges, de 10 a 14 hores.

 

El CAAM rep la primera mostra individual en una institució espanyola d’un dels grans artistes cubans del canvi de segle. Dagoberto Rodríguez, fundador i exmembre del dissolt col·lectiu Los Carpinteros, presenta una sèrie d’obres que marquen el començament d’una nova etapa en la seva trajectòria artística, que s’inicia a principis dels anys 90 a l’Havana. Commocionat per la recent Guerra de Síria, l’artista inicia una diligent investigació del conflicte que protagonitza Estat Islàmic a tota aquesta regió i les formes que ha anat trobant la població local d’atacar i defensar-se de l’enemic.

 

El projecte expositiu incorpora també una selecció d’obres de la sèrie ‘Emblemas’ en què replica logotips de cotxes nord-americans considerats com a clàssics i els associa a les 12 paraules més citades de la Revolució cubana. Són emblemes que formen un conjunt d’obra gràfica d’un indubtable atractiu estètic que aborda a manera de metàfora la relació entre els EUA i la Cuba revolucionària, una particular interpretació de logotips de marques de vehicles que segueixen circulant en l’actualitat al seu país.

                                                           

 

Sorry, the comment form is closed at this time.